„K’o u doba Cicvarića“

Stari Šabac

Tamburaši tradicionalno čine boemsku atmosferu koja se uvek oseća u Šapcu. Nema pesme o gradu na Savi u kojoj se ne pominje kafana, vino, ljubav i muzičari, a Čivijaši ovaj trend nastavljaju i u današnje vreme. Veliko osveženje u šabačkom kafanskom životu su tamburaši Dobra Banda i, sada već kultni restoran, Mali Balkan. Spoj ovog tamburaškog orkestra i gostoprimstva koje se oseća samo u Malom Balkanu čine noćni život u Šapcu ispunjenim toliko da se i oni koji nisu planirali, zadržavaju do samog fajronta. 

Pitali smo Šapčane šta ih najviše privlači u ovoj atmosferi i gotovo svi se slažu da upravo kombinacija restorana kakav je Mali Balkan i tamburaškog orkestra kakav je Dobra Banda vuče da svakog vikenda dođu i provesele se. Pravi boemi najbolje znaju kakvu privilegiju i prednost ima Šabac, svakog petka i subote. Ali Mali Balkan i njegovi tamburaši okupljaju sve, ne samo boeme. U ovaj duo zaljubljeni su i mladi parovi, porodice koje proslavljaju razne lepe trenutke, drugovi iz klupe koji obeležavaju novu godišnjicu, „starija ekipa“ čije iskustvo govori o njihovom izboru, momci koji se samo uz prave tamburaše dobro momče, i naravno neizostavne lepe Šapčanke, koje se uvek damski vesele onako kako samo one umeju. Za dobar provod  i još bolju uslugu u Malom Balkanu daleko se čulo. Ljubitelji tamburaša i dobre kafanske atmosfere iz raznih krajeva sve češće navrćaju u Šabac, da vikend iskoriste na pravi način. Tamburaši to vrlo dobro znaju, zato je njihov repertoar prilagođen gotovo svima i za svačiji ukus. Ipak, Čivijaši se najbolje vesele uz starogradsku muziku, ali i uz najlepše i najslavnije pesme njihovih legendarnih sugrađana, Šabana Šaulića i Ljube Aličića. 

Vojvođanski pedantni zvuci tamburaša, sa toplinom šabačkog gostoprimstva i dobrog ukusa, nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Svako treba da dodje i da se uveri zašto ovaj restoran nosi epitet najboljeg, i zašto je Dobra Banda, mnogo više nego dobra.